پیام تبریک رئیس موسسه جناب آقای دکتر میرزایی به مناسبت عیدسعید غدیر خم

پیام تبریک رئیس موسسه جناب آقای دکتر میرزایی به مناسبت عیدسعید غدیر خم
شنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۹
۱۲۷۳ بازدید

به عشق همای رحمت
غدیر، در فرهنگ ما، تنها نه به عنوان «روزى تاریخى‏» ، بلکه به عنوان یک‏«عید اسلامى‏» است. و نه تنها این روز فرخنده را عید (بزرگ خدا) می دانیم، بلکه با شکوه و به شوق عشق جاری در هستی، عید می گیریم.  و سودای ما از«عیدگرفتن‏» این روز ‏نکته اشاره ای در عالم امکان است که پیامبر رحمت فرمود: «روز غدیرخم، برترین اعیاد امت من است، روزى است که خداى‏متعال مرا فرمان داد تا برادرم على‏بن ابى‏طالب را به عنوان‏پرچمى هدایتگر براى امتم تعیین کنم که پس از من به وسیله اوراهنمایى شوند، و آن، روزى است که خداوند در آن روز، دین راکامل ساخت و نعمت را بر امتم به کمال و تمام رساند و اسلام رابه عنوان دین، برایشان پسندید.». پیامبر گرامی حدود 250 سال قبل از تولد امام عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف ) در خطبه خویش در غدیرخم به سرّ ولایت یعنی موضوع ظهور حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف ) در آخر الزمان به آن پرداختند. رسول رحمت در آن خطبه فرمودند : نور از طرف خداوند در من و سپس در علی و نسل او تا مهدی قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف ) قرار داده شده است و مهدی حق خداوند را و هر حقی را که برای ماست خواهد گرفت و خاتم امامان مهدی قائم از ماست . و در عظمت این روز، چه شکوهی برتر از این که باز آن چشمه عشق و معرفت و رافت فرمود: که ای مردم! در این روز (غدیر خم)، به شکرانه این ابلاغ پیام «به من تهنیت‏بگویید، به‏من تهنیت‏بگویید». (و ادامه خطبه غدیر تا آنجا که فرمود:)رحمت‏ خدا برشماباد! پس از پایان این‏تجمع، به خانه‏ها برگردید و به خانواده خود، وسعت و گشایش دهیدو به برادران خود نیکى کنید و خداوند را بر نعمتى که ارزانى‏تان‏کرده، سپاس گویید. باهم باشید، تا خداوند هم متحدتان سازد، به‏یکدیگر نیکى کنید، تا خداوند هم الفت‏شما را پایدار کند، ازنعمت الهى به یکدیگر هدیه دهید، آن گونه که خداوند برشما منت‏نهاده و پاداش آن را در این روز، چندین برابر عیدهاى گذشته وآینده قرار داده است. نیکى دراین روز، ثروت را مى‏افزاید و عمررا طولانى مى‏کند. ابراز عاطفه و محبت‏به هم در این روز، موجب‏رحمت و لطف خدا مى‏شود. تا مى‏توانید، در این روز از وجودتان خرج‏خانواده و برادرانتان کنید و در برخوردها و ملاقاتها ابرازشادمانى و سرور کنید...  
و خدارا سپاس گزاریم، به بهانه بزرگداشت این عید مبارک ، ستایشگر آن چنان الگویی از انسانیت و بزرگمردی باشیم که به گفته جانین ـ شاعر آلمانی : « علی ( علیه السلام ) را جز آن که دوست بداریم و شیفته او باشیم چاره ای نداریم ؛ زیرا جوان شریف و بزرگواری بود ، وجدان پاکی داشت که از مهربانی و نیکی لبریز بود ، و قلبش مملو از یاری و فداکاری بود ، و از شیر شرزه شجاع تر بود ، ولی شجاعتی ممزوج با رقت ، لطف ، دلسوزی ، مهر و عاطفه » .

جرج جرداق مسیحی ـ ادیب و نویسنده مشهور لبنانی، در کتابش علی صدای عدالت انسانی چه زیبا می نویسد : « در نظر من ، فرزند ابوطالب ( علیه السلام ) نخستین مرد عرب بود که با روح کلی ، یار و همنشین بود ؛ علی ( علیه السلام ) شهید عظمت خود شد ؛ او در حالی جان سپرد که نماز را در میان دو لب داشت ، او با دلی سرشار از عشق خدا در گذشت . تازیان ( عرب ها ) قدر و مقام راستین وی را نشناختند تا آن که از همسایگان پارسی آنان مردمانی برخاستند که گوهر و سنگریزه را به خوبی از یکدیگر باز شناختند » . و در جای دیگر از همان کتاب می نویسد: « آب های عالم ؛ آب حوض ، آب استخر ، آب دریاچه و آب اقیانوس قابلیت تلاطم را دارد ، ولی چیزی که متلاطم نشد ، دریای وجود علی ( علیه السلام ) بود که هیچ کس و هیچ چیزی نتوانست آن را متلاطم کند » « ای دنیا چه می شود اگر تمام نیروهای خود را فشرده سازی ، و در هر زمان مردی چون علی را ، با خرد و قلب و زبان و ذوالفقارش بیاوری . شبلی شمیل ـ از پیشتازان مکتب مادیگری ـ می گوید : « امام علی ابن ابی طالب ( علیه السلام ) بزرگ بزرگان ، یگانه نسخه ای است که نه شرق و نه غرب ، نه در گذشته و نه در امروز صورتی مطابق این نسخه ندیده است » .
کارلایل ـ فیلسوف بزرگ انگلیسی ـ می گوید : « ما را نمی رسد جز آن که علی ( علیه السلام ) را دوست بداریم و به او عشق بورزیم ، چه او جوان مردی است بس عالی قدر و بزرگ نفس ، از سرچشمه ی وجدانش خیر و نیکی می جوشید ، از دلش شعله های شور و حماسه زبانه می زد ، شجاع تر از شیر ژیان بود ولی شجاعتی ممزوج با لطف ورحمت و عواطف رقیق و رافت ... در کوفه کشته شد ، شدت عدلش موجب این جنایت گردید ، چنانکه هر کس را ماند خود عادل می دید ، پیش از مرگش درباره ی قاتل خود گفت : و اگر زنده ماندم خودم نمی دانم [ با ضارب چه کار کنم ] و اگر در گذشتم کار به دست شما است ، اگر خواستید قصاص نمایید در برابر یک ضربت تنها زنید ، اگر در گذرید به تقوا نزدیک تر است .
و پیامبر گرامی اسلام در عظمت محور غدیر چنین فرمود: اگر تمام درختان قلم و دریاها مرکب و همه ی جنیان شمارشگر و همه انسان ها نگارشگر باشند قادر به شمارش فضایل علی ابن ابیطالب نخواهند بود. شهد شیرین غدیر فرخنده بر همه شما گوارا باد

 

(۰) دیدگاه