سرپرست مرکز نظارت و ارزیابی آموزش عالی از آغاز فرآیند رتبهبندی دانشگاههای کشور خبر داد و گفت: در این راستا دانشگاهها علاوه براینکه به صورت کلی رتبهبندی میشوند، براساس زیرنظام های آموزش عالی یعنی مراکز دانشگاههای آزاد،پیامنور و غیرانتفاعی و گروههای آموزشی یعنی فنی و مهندسی،علوم انسانی و غیره نیز رتبهبندی خواهند شد.
دکتر رضا عامری در گفتوگو با خبرنگار «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه در سال 86، 10 دانشگاه برتر طی یک رتبهبندی انتخاب شدند، تصریح کرد: همچنین در حال حاضر دو بحث رتبهبندی موسسات غیرانتفاعی و همچنین رتبهبندی کل دانشگاههای کشور مطرح است که در بحث رتبهبندی موسسات غیر انتفاعی، مراکزی که اطلاعات خود را به ما ارائه کردهاند، رتبهبندیشان صورت گرفته است و مابقی اطلاعات نیز به محض آنکه ارائه شود، مورد بررسی قرار میگیرد.
وی در خصوص رتبهبندی کل دانشگاههای کشور نیز گفت: بحث رتبهبندی دانشگاهها به تازگی آغاز شده است و طی نامهای به دانشگاهها اعلام کردهایم که یک نماینده تامالاختیار به ما معرفی کنند تا از طریق وبسایت اطلاعات مورد نظر را جهت رتبهبندی دریافت کنیم.
سرپرست مرکز نظارت و ارزیابی آموزش عالی افزود: در بحث رتبهبندی دانشگاههای کشور ابتدا یک رتبهبندی کلی صورت خواهد گرفت و پس از آن رتبهبندی بر اساس زیرنظامهای آموزش عالی انجام میشود. بر این اساس به عنوان نمونه بررسی میشود که وضعیت مراکز و واحدهای وابسته به دانشگاه آزاد، پیامنور و موسسات غیردولتی و غیر انتفاعی به چه صورت است.
وی ادامه داد: همچنین در رتبهبندی دانشگاههای کشور، یک رتبهبندی نیز بر اساس گروههای آموزش عالی همچون فنی مهندسی، کشاورزی و علوم انسانی و... خواهیم داشت که طی آن به عنوان نمونه دانشگاههای فنی، دانشگاههای علوم انسانی و ... به صورت جداگانه رتبهبندی میشوند.
به گفته عامری، پیشبینی میشود نتایج رتبهبندی دانشگاههای کشور در نیمه اول سال 92 اعلام شود.
سرپرست مرکز نظارت و ارزیابی آموزش عالی تصریح کرد: رتبهبندی دانشگاههای کشور با رتبهبندی که مرکز اسناد جهان اسلام انجام میدهد، متفاوت است و با توجه به اینکه تعداد شاخصهای آن بیشتر است، پیشبینی میشود نیازمند زمان بیشتری نیز باشد.